Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Med mjölk i handen

 
 
"Vakna Niklas. Sverige börjar spela om 5 minuter." Kommer nog alltid tacka min mamma för att hon väckte mig den där sommarnatten 94. För efter det har jag aldrig riktigt kunnat släppa landslagsfotboll.

Även om jag inte minns så himla mycket från just det mästerskapet så minns jag iallafall att jag satt där som 6åring ,med ett glas mjölk i handen, helt säker på att jag inte skulle missa en landskamp till. I sommar spelar Sverige sitt 5e EM-Slutspel och för första gången så kommer jag vara på plats , där i högen av alla gulklädda supportrar. Ett soligt Frankrike, glada supportrar och framförallt mycket fotboll. Och så det jag ser fram emot mest ,förutom matcherna då, diskussionerna! Vem ska spela, va det straff, vart fan är Wendt(?), Lägerbäckskt eller shining fotboll. Ja frågorna är många.

Själv undrar jag mycket hur det känns för tex Isaksson som sagt att detta blir hans sista uppdrag med svenska landslaget, hur summerar han sin tid i landslaget? En vattendelaren så många år, så länge han inte räddar oss med den där ofattligt långa tån då då. Och Zlatan fortsätter han verkligen i landslaget efter sommaren? VM-kval och förhoppningsvis generationsväxling till hösten. Kommer Zlatan tycka det är ok att man kanske snarare bygger ett nytt lag än att ta sig till VM? Hmm jag vet inte.

Isak och Zlatan gör nog båda sin sista sejour i landslaget i sommar, dock inte samtidigt. Jag tror att Zlatan kommer följa med till Rio om han kan och får för sin kommande klubb. Zlatan vill till Rio och framförallt vill Rio ha dit Zlatan. Isak däremot lägger handskarna på landslagshyllan så fort som Sverige är klara i Frankrike. Och det gör han med en stående ovation ifrån mig. Säga vad man vill om Isak men han har varit stundtals briljant i Svenska Fotbollslandslaget.

Vilka ska med till festen då? Erik Hamren säger själv att just nu så är det 16-17 givna spelare som kommer få följa med till Frankrike och att det är runt 14-15 stycken som slåss om det resterande platserna. Alltså runt 6 st spelare som kan slå sig in i den svenska EM-truppen. Om man får leka lite förbundskapten så skulle jag absolut ta med Oskar Hiljemark (nu vet jag inte om han räknas som dom givna iochförsig) en motor på mitten som gjort det väldigt bra i Palermo, trots det dassig tabelläget och som dessutom har väldigt bra ledaregenskaper inför framtiden. Sen att VNL är given efter denna vår är jag nog inte ensam om att tycka. Sen vilka ska offras då? Seb Larsson, Wernblom , Durmaz ?? Nja jag vet inte. Jag har inte varit nån stark supporter av Seb dom senaste åren. Tappat sin touch, ingen speed, gnäller mycket, lite speltid i klubblaget. Men han är en favorit hos Erik så han lär vi ser bland mittfältarna när EM truppen presenteras.Och sen så grämer jag mig fortfarande över att det skar sig så mellan Hamren och Wendt efter den där kvalmatchen. Att spela en dålig match eller orsaka straff det kan alla göra men att bli satt på läktaren ,mot Malta, det förtjänar ingen som gjort EN dålig match. Hade Hamren varit smart så hade han spelat Wendt mot Malta och sagt till honom att glöm förra matchen och in o visa varför du förtjänar att spela för svenska landslaget. Garanterar er att Wendt hade varit helt given i landslaget från den dagen till nu.


Som sagt finns det miljoner tankar från svenska fotbollsfans och jag kommer att sitta ner i ett soligt Frankrike ,med eller utan mic , och ta del av alla dessa tankar om vårt älskade landslag.


Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av unokryssdue

Kommentera